CONCEPT

ZAAG. is een unieke collectie houtwerk designmeubelen. Interieurdesigner Tina Peirlinck zorgt zowel voor het ontwerp als de realisatie van alle meubelstukken.

Het centrale concept van deze collectie is de mogelijkheid het meubel volledig naar je eigen hand te zetten en de kleuren te wijzigen volgens jouw ‘mood’ en interieur.

Op deze manier tracht ZAAG. ervoor te zorgen dat elke koper een uniek stuk koopt waarmee eindeloos kan gespeeld worden. Daarnaast wil ZAAG. zo de levensduur van een meubel verlengen, zodat het kan meegroeien en veranderen met uw interieur en een meubel opnieuw een duurzaam element wordt.

 

VERHAAL ACHTER ZAAG.

ZAAG. is het resultaat van Tina’s stage bij een meubelmaker in Kivenlahti, Finland.

Tuomas Kohvakka, de zaakvoerder van Tina’s stageplaats leerde haar de knepen van het vak ‘houtbewerking’ en spoorde haar aan een eigen meubelcollectie te ontwerpen. Niet veel later werden de eerste concepten voor ZAAG. uitgewerkt.

De originele meubelstukken van de collectie ZAAG. zijn gemaakt in massief hout en worden vervaardigd dankzij een intensief ambachtelijk bewerkingsproces.

 

REALISATIE VAN ZAAG.-MEUBELEN

Het is fascinerend hoe je een ruwe boomstam kunt omvormen tot een meubelstuk.

Eerst wordt een boomstam verdeeld in repen, deze repen worden verlijmd tot planken. De planken worden in de vandiktebank tot de correcte dikte geschaafd. Na dit intensief proces worden de planken op correct afmetingen gezaagd en kan men beginnen met de assemblage van het meubel.

In de collectie van ZAAG. wordt de ambacht van inlegwerk of marqueterie wordt toegepast. Deze traditionele techniek laat toe om patronen te creëren door verschillende houtsoorten naast elkaar te verlijmen.De combinatie van houtsoorten vormt voldoende contrast, zonder toevoeging van pigmenten of extern materiaal. De variaties in kleur en textuur zijn oneindig.

15129953_10211255686167608_1334565146_n 15134046_10211255720768473_1157323664_o